Initiatiefnemers Kamp Morra: ‘De Tweede Kamer is nu aan zet’

DEN HAAG – Op dinsdag 29 juni vertrokken de initiatiefnemers van Kamp Morra, samen met een aantal jongeren uit Morra, naar Den Haag om hun verhaal te vertellen.

De organisatie vraag aandacht voor een humaner migratiebeleid. Dit deden ze eerder al op 2 april bij Morra waar 4.222 poppen in een weiland werden geplaatst. Vervolgens stuurden ze een brief naar alle Tweede Kamerleden, maar daar werd niks mee gedaan. Onder het mom van ‘als Den Haag niet naar Friesland komt, komen wij wel naar Den Haag’ reisden ze daarom zelf af naar de stad.

Initiatiefneemster Wini Weidenaar: “We hebben een boekje over Kamp Morra gemaakt, dat hebben we vandaag overhandigd in Den Haag. We hopen dat we hier net zoveel impact kunnen maken als we in Friesland hebben gedaan op 2 april met Kamp Morra.” Diverse politici namen het boekje in ontvangst, onder wie het Friese Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop.

Vervolg Kamp Morra
De initiatiefnemers van Kamp Morra laten weten dat het nu aan de politiek is. “We houden een vinger aan de pols, maar we hopen dat er nu ook echt iets gebeurt. Wij hebben ons best gedaan vanuit Friesland, Groningen en Drenthe, maar nu is het aan de Tweede Kamer”, aldus Weidenaar.