Wij gaan naar Den Haag, ga je mee?

Op 14 april ontvingen de Tweede Kamerleden uit Friesland, Groningen en Drenthe en de woordvoerders asiel en migratie van alle partijen een brief over Kamp Morra met als titel: ‘Belofte maakt schuld’.

Op deze brief is geen reactie gekomen, dat is de reden dat de organisatie van Kamp Morra samen met acht jongeren uit het dorp Morra op 29 juni naar Den Haag gaat om een boekje te overhandigen over Kamp Morra. Dit doen zij om te laten zien dat er draagvlak is voor deze kinderen, meer dan 3.000 poppenmakers staan achter Kamp Morra en de boodschap! Uit heel Nederland maakten mensen poppen, werden er gesprekken gevoerd en was en is de conclusie dat het tijd is voor een humaner beleid.
Inmiddels hebben we gehoor gekregen bij Tweede Kamerlid Habtumu de Hoop. Hij ontvangt ons, samen met collega Kati Piri. Kati Piri is sinds maart 2020 internationaal secretaris van de PvdA. Als Kamerlid houdt zij zich bezig met buitenlandse zaken, Europese zaken, defensie en asiel en migratie. Uiteraard hoopt de organisatie van Kamp Morra dat hiermee alsnog de belofte nagekomen wordt om in ieder geval 50 kinderen naar Nederland te halen, maar het liefst nog veel meer kinderen.
Mocht je erbij willen zijn neem dan een pop mee, dan kunnen we elkaar makkelijk herkennen!