Gedicht Voor Jou

Voor Jou

Ik hoop dat je nooit hoeft te vluchten,
voor regimes die misdadig zijn
Ik hoop dat je nooit hoeft te schreeuwen,
van angst of van honger of pijn
Ik hoop dat je nooit hoeft te kijken,
als je dochter brutaal wordt verkracht
Ik hoop dat je nooit hoeft te zwijgen,
omdat je slechts zei wat je dacht
Ik hoop dat je nooit wordt getreiterd,
omdat je iets anders gelooft
Ik hoop dat je nooit hoeft te huilen,
als alles is weg geroofd
Ik hoop dat je nooit hoeft te zien,
als je land voor je ogen verbrandt
Ik hoop dat je nooit hoeft te smeken,
om asiel in een veilig land
Maar stel dat het ooit zou gebeuren,
dan hoop ik voor jou en voor mij
Op een land dat ons zal omarmen,
en zegt: Kom maar hier, je bent vrij!
Rina
Rina (80) stond in 1987 aan de wieg van VluchtelingenWerk Dordrecht. De verhalen die vluchtelingen met haar deelden, beschreef ze begin jaren 90 in een gedicht. Nu, dertig jaar later, is haar gedicht helaas nog altijd actueel. Het gedicht is bij ons onder de aandacht gebracht door Tietsje Boersma-Weidenaar, één van de poppenmakers van Kamp Morra.
3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Zaterdag 3 april begon voor mij in alle rust en ik zat nog een beetje veel na te genieten van Kamp Morra/Moria. Het heeft veel indruk op me gemaakt! Met name het voorgedragen gedicht van Tietsje Boersma Weidenaar heeft veel met me gedaan én de daarbij behorende muziek. Voor de liefhebber volgt hier de tekst van het gedicht: https://www.kampmorra.nl/gedicht-kamp-morra/?fbclid=IwAR3TjyQ3xT_V-Xmp5JabSCQTwA2rlcZMDTphf7jlqsNvls… […]

  2. […] Tieners in de kampen Femke de Vries van Vluchtelingenwerk Nederland: “Het gaat voornamelijk om tieners waarvan 10% meisje is. Deze kinderen zijn afkomstig uit Afghanistan, Irak, Syrië en Pakistan en gevlucht voor rekrutering, extremisme (Taliban) of seksueel geweld. Een gedicht over de kinderen, geschreven voor Tietsje Boersma werd voorgedragen door Elizabeth Pilat, met muziek van Ella & her man. Het gedicht is te terug lezen op http://www.kampmorra.nl/gedicht-kamp-morra/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *